Αφαίρεσαν την υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό πατέρα τους, αλλά εκείνος κατάφερε και έζησε (pic)

... />

Απίστευτο περιστατικό στην Νεμπράσκα με πρωταγωνιστή έναν 61χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό.

Ανεξαρτήτως αν πιστεύει κανείς ή όχι, την συγκεκριμένη περίπτωση μόνο ως θαύμα μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για έναν άνθρωπο στον οποίο αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη, αλλά παρά το γεγονός οτι είχε χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρός, συνέχισε να ζει ακόμη...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ουέσκα – Μπέτις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις) 

Ο Σκοτ Μαρ λοιπόν, στις 12 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά τα 61α γενέθλιά του, βρέθηκε από τα παιδιά του ξαπλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αμέσως τον μετέφεραν στο Methodist Hospital όπου διαπιστώθηκε οτι είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να μπει σε μηχανική υποστήριξη στην εντατική. Με τις μέρες να έχουν περάσει χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο σημάδι βελτίωσης, τα παιδιά του κλήθηκαν να πάρουν μία σκληρή απόφαση. Αν θα του αφαιρούσαν την μηχανική υποστήριξη, από τη στιγμή που οι γιατροί έλεγαν οτι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Η ατάκα που έλεγε στα παιδιά του οτι δεν ήθελε να τον βλέπουν καθηλωμένο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, τα ανάγκασε να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

«Τον αποχαιρετήσαμε, του αφαίρεσαν την υποστήριξη και έκλεισαν οι οθόνες», είπε η κόρη του Πρέστον και συμπλήρωσε: «Εκείνος όμως συνέχισε να αναπνέει μόνος του. Το επόμενο πρωί του είπα να κουνήσει τα δάχτυλά του και το έκανε. Του είπα να κάνει το ίδιο και με τα δάχτυλα των ποδιών του και τα κατάφερε.

Αμέσως οι γιατροί του έκαναν νέες εξετάσεις που έδειξαν οτι τελικά δεν είχε υποστεί εγκεφαλικό, αλλά έπασχε από το «posterior reversible encephalopathy syndrome» που του προκάλεσε όλο αυτό. Έτσι, πλέον είναι σπίτι του και αναρρώνει.

Μάλιστα, την Πέμπτη δόθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου...

Πηγή...