Το κάπνισμα και το αλκοόλ μας γερνούν πριν από τη ώρα μας…

Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ και καπνίζουν εμφανίζουν πρόωρα σημάδια γήρανσης, δείχνοντας μεγαλύτερης ηλικίας από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα από τη δανία.
Διαβάστε περισσότερα

Σιρόπι σφένδαμου: Το γλυκαντικό που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τους Αμερικάνους να το χρησιμοποιούν στις βάφλες και στα pancakes, το σιρόπι σφένδαμου ή αλλιώς maple syrup όμως είναι πιο υγιεινό από ότι μπορούσες να φανταστείς.
Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στο Πάγκρεας: Μην αγνοείτε αυτά τα «αθώα» συμπτώματα

Κάθε χρόνο η 16η Νοεμβρίου είναι μια ημέρα που σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το καρκίνο στο πάγκρεας.
Διαβάστε περισσότερα

Έφαγες junkfood; Δες τι πρέπει να πιεις για να μην παχύνεις

Γιατί ένα και ένα κάνει δύο! Πάμε για burger; Πώς μπορείς να πεις όχι σε αυτήν την ερώτηση που μερικές φορές ακούγεται πιο δελεαστική και από μήνυμα πρώην που σου έστειλε ‘’τι κάνεις, χαθήκαμε’’.
Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός για τον «σιωπηλό δολοφόνο»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον «σιωπηλό δολοφόνο», δηλαδή την ΧΑΠ, κρούει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία - Τι είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια από την οποία νοσεί το 8,4% των Ελλήνων! - Το 56% δεν το γνωρίζει καν! Οι άνδρες πάσχουν 2,5 φορές περισσότερο από τις γυναίκες - Το 7% των Ελλήνων ασθενών με ΧΑΠ που θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω παρόξυνσης, θα πεθάνει εντός 3 μηνών! - Ποια είναι τα συμπτώματα, γιατί ονομάζεται "σιωπηλός δολοφόνος" και τι πρέπει να κάνετε για προστατευτείτε - Η πιο σημαντική συμβουλή αποτελείται από τέσσερις απλές λέξεις: Κόψτε το κάπνισμα.
Διαβάστε περισσότερα