Αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία φαίνεται να προκαλεί η έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού στον εμβολιασμό

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές σημειώνουν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του εμβολιασμού στα κράτη μέλη δείχνουν σημαντικά κενά όσον αφορά την αποδοχή των εμβολίων και χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης από εκείνα που απαιτούνται για την εξασφάλιση επαρκούς προστασίας.
Διαβάστε περισσότερα

Ξυπνάτε τη νύχτα; 5 κοινές αιτίες & τι μπορείτε να κάνετε

Αν το βράδυ στριφογυρίζετε στο κρεβάτι και παιδεύεστε για να σας πάρει ο ύπνος, είναι πιθανό να φταίνε κάποιες συνήθειες, όπως η κατανάλωση καφέ αργά το απόγευμα ή άλλα θέματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή! Μην ζητάς έξω λεμόνι στο νερό σου!

Μπορεί το νερό με λεμόνι να αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο δημοφιλή μυστικά αδυνατίσματος, καθώς αποτοξινώνει τον οργανισμό, ειδικά το πρωί με άδειο στομάχι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιταχύνει το μεταβολισμό.
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένο στρες και για τους εργαζόμενους που παίρνουν προαγωγή

Πρόσφατα, με έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Warwick στο Λονδίνο, διαπιστώθηκε ότι τα ίδια ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι όταν παίρνουν προαγωγή.
Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφική προσφορά της πατάτας στην υγεία μας

Αν και θεωρείται από πολλούς, τρόφιμο με μεγάλο θερμιδικό δεικτή, η πατάτα δε στερείται θρεπτικής αξίας και μπορεί να αποτελέσει συστατικό ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο και ως επί το πλείστον ψητή ή βραστή.
Διαβάστε περισσότερα